Goede doelen voor mensenrechten

Mensenrechten leggen de basis voor ons bestaan. Zoals het woord al zegt zou iedereen deze moeten hebben op de wereld. Helaas is dat niet zo. Herkomst, nationaliteit, gender, wettelijke status en meer zitten in sommige landen in de weg. Als Westerse beschaving strijden we ervoor om de rechten van de mens te verspreiden en iedereen daar in mee te nemen. Deze goede doelen voor mensenrechten gaan daadwerkelijk op pad om het woord te verspreiden en gaan ongelijkheid tegen.

Overzicht goede doelen

 

Stichting HoPe

HoPe is een stichting die al decennialang zich hard maakt voor kinderen in het berggebied van Peru. In deze berggebieden van Cusco helpt Stichting HoPe (Holanda-Perú) armoede te bestrijden. Kinderen hebben door de stichting weer hoop om naar school te kunnen. Iedereen heeft toegang tot gezondheidszorg. Naast deze belangrijke inzet, draagt HoPe ook bij aan de emancipatie in Peru. Ze komen op voor de achtergestelde bevolkingsgroepen, zoals die uit de bergen van Peru.

Wil je doneren aan stichting HoPe? Doe dat veilig via onze site!

Ik wil doneren aan HoPe

 

Fonds Bijzondere Noden Rotterdam

Ons eigen land Nederland lijkt op het eerste oog heel erg welvarend. Toch is dit niet overal zo. 58.000 mensen in Rotterdam leven in armoede. 10% (!) van de Rotterdammers dus. Overheidsinstanties kunnen vaak niet (snel) genoeg bijspringen of een oplossing bieden. Wanneer gezinnen en/of individuelen het echt niet meer rond kunnen krijgen, is daar Fonds Bijzondere Noden Rotterdam (FBNR). Zij springen dan bij met een gift. Eenmalig of meermalig. Iedereen heeft recht namelijk op basisvoorziening als wonen, voeding, onderwijs en gezondheidszorg.

Fonds Bijzondere Noden Rotterdam is jouw hulp nodig. Doneer jij veilig via ons platform?

Ik wil doneren aan FBNR

 

HIRDA

HIRDA is een organisatie die hulp biedt bij de constante stroom aan problemen die in Somalië zich bevinden. Ze staan voor een Somalië waar etnische groepen kunnen leven in vrijheid, vrede, zonder honger en waar iedereen een gelijke kans krijgt. De basis daarvoor ligt bij het voorzien van de sociale basisbehoeften waar ieder mens recht op heeft. De focus hierop ligt op: Educatie, gender, gezondheidszorg, noodhulp, sport, vrede, ontwikkeling, diaspora en sociaal ondernemerschap.

Wil jij HIRDA helpen om de Hoorn van Afrika een goede levensplek te maken? Doneer dan volledig veilig via donerenaangoededoelen.nl!

Ik wil doneren aan HIRDA

 

Meer goede doelen voor mensenrechten?

Meer weten over goede doelen die zich inzetten voor mensenrechten? Bekijk ze hier.

Aanbevelingen