Goede doelen voor honden

Goede doelen voor honden

Ieder dier verdient een warm thuis en een veilige plek waar goed voor hem of haar gezorgd wordt. Helaas is dit niet altijd het geval. Honden worden achtergelaten en verwaarloosd. Doneren Aan Goede Doelen vindt dat ieder huisdier de juiste zorg en liefde hoort te krijgen en daarom zijn er verschillende goede doelen voor honden op onze website te vinden. Wij hebben de goede doelen voor u op een rij gezet zodat u de stichting kunt vinden die het beste bij u past. 

Bekijk alle goede doelen voor dieren

Stichting Dierenlot zet zich in voor honden

Stichting Dierenlot zet zich in voor dieren in Nederland die in een buitengewoon beroerd bestaan leven. Honden worden opgesloten in te kleine hokken, ze worden soms ernstig mishandeld of gewoon op straat gezet alsof het niets is. Stichting Dierenlot vindt het lot van deze dieren heel belangrijk en helpt ze graag mee. De stichting ondersteunt organisaties die zich inzetten voor de dieren. Denk hierbij aan asiels of opvangcentra. Het doel van de organisatie is het voorkomen van onnodig lijden van gezelfschaps-, zwerf- en natuurdieren.

Verhuisdieren

Via verhuisdieren werkt het zoeken naar een hond anders. Zoekenden gaan niet op filteren op hun favoriete ras. Maar ze maken eerst een zoekprofiel aan waarin ze aangeven wat hun leefsituatie is en wat zij een hond kunnen bieden. De stichting matcht vervolgens tweedekanshuisdieren aan nieuwe baasjes. Hierdoor hoopt de stichting de kans op herplaatsing te verminderen. 

Stichting Dierennood

Nederland kent gelukkig geen zwerfhonden meer. In ons land zitten de honden in keurige asielen omdat er meer dan 300 dierenambulances rond rijden. Stichting Dierennood komt sinds 2009 al op voor zwerfdieren in ernistige nood buiten Nederland. De stichting verleent hulp aan gewonde of mishandelde dieren in diverse landen. In deze landen zitten streng geselecteerde lokale dierenvrienden die de zwerdieren hulp bieden. 

Stichting Dutch Cell Dogs

De stichting Dutch Cell Dogs heeft een speciaal traningsprogramma opgezet waarbij gedetineerden samenwerken met honden uit het asiel. Ze gaan aan de slag om het gedrag van deze honden te verbeteren samen met de juiste begeleiding. De honden leren op deze manier goed te luisteren en gewenst gedrag te vertonen. De gedetineerden stomen de honden klaan voor een fijn nieuw thuis. Vrienschappen ontstaan en beide partijen groeien op sociaal vlak.

Doneren aan goede doelen voor honden

Wilt u graag Doneren aan goede doelen voor honden? De vier stichtingen hierboven zijn niet de enige die zich inzetten voor het welzijn van dieren. Bekijk bij Goede doelen voor dieren alle partijen die zich inzetten voor het welzijn van dieren. 

Bekijk alle goede doelen voor dieren