Energiecompensatie doneren

Veel van de Nederlanderse inwoners ontvangen binnenkort een energiecompensatie. Deze bedraagt minimaal €190,- en wordt 2x uitgekeerd door de energieleverancier. Voor mensen die geen last hebben van de huidige inflatie en prijsstijgingen is deze compensatie wellicht onnodig. Misschien dus ook wel voor jou. Kies er daarom voor om je energiecompensatie te doneren aan een goed doel. 

Een overzicht van goede doelen

Goede doelen armoede

Door de huidige prijsstijgingen krijgen we in onze eigen omgeving ook steeds vaker te maken met armoede. Kies er daarom voor om te doneren aan een goed doel die armoede bestrijdt in Nederland, zoals:

 • Fonds Bijzondere Noden Rotterdam, die mensen en gezinnen steunt die in acute financiële nood verkeren.
 • Stichting Armoedefonds, die de 1.000.000 armen in Nederland voorziet van hulp op allerlei manieren. Denk aan schoolspullen, menstruatie voorzieningen en ouderen met schuld.

Nog altijd zijn er een hoop landen in de wereld die armoede kennen onder een groot gedeelte van de bevolking. Ook daar hebben we een selectie van gemaakt:

 • Stichting HoPe. Zij helpen arme gezinnen in de hooggebergten van Peru, Zuid-Amerika. Deze bevolkingsgroepen hebben te maken met discriminatie en hebben niet de nodige voorzieningen in de buurt.
 • Hirda helpt de armoede te bestrijden in Somalië. Etnische groepen werden en worden nog altijd uitgesloten daar. Een recente geschiedenis met oorlog en slechte oogsten helpt daarbij zeker niet. Hirda voorziet de mensen van educatie zodat de mensen in Somalië op eigen hand hun land kunnen opbouwen en in een gelijk bestaan kunnen leven. Ook in Nederland merken we de slechte situatie in Somalië, doordat er veel vluchtelingen vanuit dit land naar Europa komen.

Stichting HoPe in Peru

Stichting HoPe in de berggebieden van Peru

Goede doelen ziekte

Niemand verdiend het om ziek te zijn. Gelukkig hebben we in Nederland een goede gezondheidszorg. Goede doelen zetten zich in om ziekte te bestrijden en te voorkomen. Ook op plekken waar het nog niet vanzelfsprekend is dat er medische hulp verleend kan worden.

 • Transport4Transport klinkt op eerste hand niet als een goed doel voor de zieken. Niks is minder waar. Transport4Transport maakt vervoer in landen waar deze voorzieningen niet zo goed is beter mogelijk. Zo ook middels fietsambulances. Het zorgt ervoor dat zieken sneller vanuit dorpsgemeenschappen naar een medische post gebracht kunnen worden.
 • Vereniging Kinderkanker is er voor de kinderen en gezinnen die te maken hebben met de vreselijke ziekte kanker. Ze zorgen voor een prettig proces tijdens behandeling, voor kind en gezin. 
 • Stichting Longfonds krijgt te maken met steeds meer mensen die last hebben van longziekten of aandoeningen. Onder andere covid-19, ook wel corona, heeft hier aan bijgedragen. Help deze mensen door te doneren aan Stichting Longfonds.

fietsambulance transport4transport

Fietsambulance Transport4Transport

Goede doelen kinderen

 • Bekend voetballer en trainer Giovanni van Bronckhorst heeft het een goed doel opgezet: Giovanni van Bronckhorst Foundation. Met dit goede doel steunen ze kinderen groot te dromen en helpen ze met educatie middels bewegen en andere activiteiten. Zo worden kinderen meegenomen naar bedrijven om daar eens te komen kijken. Of krijgen ze les in verstandig omgaan met geld.
 • Stichting Sawasdee zet zich in voor kinderen in Cambodja. Ze voorzien dorpen van scholen en educatiemateriaal. 
 • Het Amalia Kinderfonds helpt kinderen en ouders bij een ziekenhuisopname. Een fijne omgeving draagt daar aan bij, zoals in het Amalia Kinderziekenhuis. 

Amalia kinderfonds

Kinderfonds Amalia zorgt voor een fijne omgeving voor kinderen in het ziekenhuis

Goede doelen gehandicapten

 • Fonds Kind & Handicap. Kinderen met een handicap volop mee laten doen in de samenleving staat voorop. Ze openen deuren voor kinderen met een handicap om zich onderdeel te laten zijn van de maatschappij. Denk hierbij aan sporten, werken en educatie.
 • Stichting Prokkel voor de mensen met een verstandelijke handicap. Het organiseren van evenementen waarbij mensen met een verstandelijke handicap en mensen zonder handicap in contact komen. Dat is waar zij voor staan. Zo komt er een beter bewustzijn voor mensen met een verstandelijke beperking.

Fonds Kind & Handicap

Fonds Kind & Handicap helpt kinderen mee te doen. Sport, spel en educatie.

Een overzicht van alle goede doelen?

Donerenaangoededoelen.nl is een verzamelplatform voor stichtingen en goede doelen. Via hier kun je veilig en snel doneren en komt het geld op de goede plek terecht. Zo hebben we een volledig overzicht waarin gefilterd kan worden op categorie en keurmerken.

Naar het overzicht met goede doelen