Dak- en thuislozen

Doneer simpel, eenvoudig en online voor alle goede doelen die zich inzetten voor daklozen en thuislozen. Klik op een van namen voor meer informatie over de dak- en thuislozen stichting.


31 Goede doelengevonden

Aantal daklozen in Nederland

Volgens het Centraal Bureau Statistiek waren er 2021 zo\'n 32.000 dak- en thuislozen in Nederland. Onder deze mensen zitten zo ongeveer 1000 jongeren. Toch blijft het hier niet bij. De cijfers zouden wel eens een vertekend beeld kunnen geven. Mensen van 65+ worden niet meeberekend. Ook ongedocumenteerden en daklozen die minderjarig zijn worden niet meegenomen in de telling. 

Daklozen helpen

De mensen die dakloos zijn kunnen vaak weinig doen in hun situatie. Een neerwaartse spiraal waar geen stoppen aan is, is de realiteit. Of het nou daklozen in Utrecht zijn of Eindhoven, we moeten als maatschappij deze mensen helpen. Gelukkig zijn er genoeg goede doelen die zich inzetten voor dak- en thuislozen. 

Doneren voor daklozen

Via donerenaangoededoelen.nl kun je dakloze mensen ondersteunen. We vormen een platform waarop goede doelen zich kunnen tentoonstellen. Zo ook goede doelen die dak- en thuislozen steunen. Ze kunnen uw hulp goed gebruiken!